Klubmesterskabsregler

Klubmesterskab

Mesterskabet udskrives og gennemføres efter følgende regler:

Bestemmelserne gælder for samtlige af Rideklubben Falkens klubmesterskaber.

Udover nedenstående henvises i øvrigt til propositionerne for de enkelte klubmesterskabsstævner, hvor der som udgangspunkt meldes til i henhold til DRF’s OUT regler.

1. Rytteren skal have betalt kontingent rettidigt, og som minimum have været medlem af FAK i 6 måneder, når FAK’s klubmesterskab afholdes.

1. Ekvipagen må ikke starte klubmesterskaber, i andre klubber i samme disciplin i indeværende år.

1. Ekvipagen må udelukkende have startet for FAK og ikke andre klubber, siden januar i indeværende år. Dette gælder dog ikke, for deltagelse i stævner, som FAK ikke har været inviteret til. Herunder holdmesterskaber i andre distrikter, samt andre holdkonkurrencer, hvor der ikke har været mulighed for, at deltage på et FAK hold. I forbindelse med deltagelse i holdmesterskaber og andre holdkonkurrencer, accepteres det, at rytteren ved det pågældende stævner, under hele stævnet, starter for den klub, der blev redet for i holdmesterskabet/holdkonkurrencen. Dette accepteres, da man i henhold til DRF’s regler, ikke må starte for to forskellige klubber til det samme stævne. Endvidere accepteres det, at ryttere der har startet hold distriktsmesterskaber i andre distrikter end distrikt 2, også starter individuelle distriktsmesterskaber i samme distrikt, da man i henhold til DRF’s regler, ikke må starte holdmesterskaber i et distrikt, og individuelle mesterskaber i et andet.

1. En rytter må starte 2 heste/ponyer (2 ponyer pr. kategori) i hver disciplin. Samme pony/hest må ikke deltage med to forskellige ryttere i det samme mesterskab (undtaget herfra er rideskoleheste og mesterskaber for unge under 11).

1. Ponyryttere (ryttere der kommer ind under DRF’s definition på ponyryttere) må deltage i både klubmesterskaberne for ponyer og klubmesterskaberne for heste, dog må de ikke starte ponyer i heste mesterskaberne.

1. Kat 1. ponyer må godt startes i både heste og pony mesterskaberne, af to forskellige ryttere. De må dog ikke startes i heste mesterskaberne af pony ryttere. Ponyer må ikke startes i ponymesterskaberne, hvis de tidligere samme dag, har været startet i hestemesterskaberne i den samme disciplin.

1. Ved dressurstævner må heste og ponyer efter ankomst til stævnepladsen, kun rides af den rytter, der skal starte dem i mesterskabet. Hesten må herunder heller ikke skridtes af andre.

1. Ved springstævner må heste og ponyer efter ankomst til stævnepladsen, kun springes af den rytter, der skal starte dem. De må dog gerne skridtes, traves og gallopperes af andre ryttere, der bærer godkendt ridehjelm (pony ryttere og junior ryttere skal også bære sikkerhedsvest). Ponyer må udelukkende rides af ryttere, der i henhold DRF’s regler, aldersmæssigt må ride den pågældende pony kategori. Dette gælder dog ikke for rideskole heste, der skal startes af flere ryttere.

1. Der skal minimum være 2 startende ekvipager, for at et klubmesterskab afholdes. Der kåres en vinder i hver kategori af ponyer.

1. Præmier i klubmesterskaberne:

De 3 bedst placerede modtager specielle ”rosetter”.

En vandrepokal.

Vinderen modtager desuden et æresdækken med broderi.

En rytter der starter i 2 mesterskabsklasser på samme hest/pony, skal inden 1. start have meldt hvilken start der tæller i mesterskabet.

Præmieoverrækelse i klubmesterskabet:

Præmieoverrækkelsen i klubmesterskabet skal foregå til hest, inkl. Æresrunde.

Faktorudregning i fht. dressursværhedsgrader

For klubmesterskaberne gælder det, at den opnåede procent multipliceres med følgende faktor i forhold til klassernes sværhedsgrad:

LC klasserne opnående procent ganges med 1,00,

LB klasserne opnående procent ganges med 1,02,

LA klasserne ganges den opnåede procent med 1,04

MB (Hest) / PRI (Pony) klasserne ganges den opnåede procent med 1,06

Vinderen er den, som herefter har opnået den højeste procent på tværs af klasserne.

Klubmesterskabet i spring

Den ekvipage der opnår hurtigst tid i fase 2 på tværs af klasser, er vinder af klubmesterskabet. Er 2 ekvipager ligeplaceret gælder hurtigste tid i fase 1.

Klubmester 2017 Dressur Pony Kat 1 blev Laura Grum Juul Jensen på Houdini

Klubmester 2017 Dressur Pony Kat 3 blev Stine Tikkanen Pagh på Triumph

Klubmester 2017 Dressur Pony Kat 2 blev Sigrid Gudman Andersen på Rambo

Klubmester 2017 Dressur Pony Unge under 11 blev Katrine Schrøder på Gazette

Klubmester 2017 Spring Pony for unge under 11blev Pernille Klitgaard Knudsen på Belpimina

Klubmester 2017 Spring Hest blev Christine Ingemann Rydstrøm på Kikki Mølgaard

Klubmester 2016 præmier

Klubmester 2017 Spring Pony Kat 2 blev Jessica Lykkegaard på Sinalco Pearl

Klubmester 2017 Dressur Hest blev Birgitte Carlsen på Hekla Horsenæs

Klubmester 2017 Spring Pony Kat 3 blev Nicoline Udby Edvardsen på Magical Mischief

Frederikke Loft blev den 11/8-17 Øst dansk mester i NF

Jessica Lykkegaard, løb i 2016 med Klubmesterskabet, Vinder af Øresunds Cup'en og Gribskovsmesterskabet.

Rideklubben Falkens's hjemsted er på Skævinge Ponyrideskole

Medlemsskab foregår ved fast bankoverførsel på konto 1551-0006632831.

Cafeteria, efteranmeldelser og andre engangsydelser kan betales via MobilePay på 19080.

BETALINGSMETODER:

© Copyright 2017. All Rights Reserved.